Klankentocht

Tja, als we dan toch allemaal eieren gaan zoeken, is het misschien een goed idee om ook een paar klanken te verstoppen in de tuin.  Wij hebben voor de gelegenheid een echte kleuterklanken-speurtocht voor jullie gemaakt. Met opdrachten waardoor je de klanken nóg beter leert kennen.

Voor de jongste kleuters is er een versie met vier klanken en voor de oudere kleuters en voor iedereen die lekker lang wil speuren hebben we ook een versie met 10 klanken klaarstaan.

Hoe werkt het?

Download en print de klankentocht van je keuze en knip alle klankenkaartje los van elkaar. De opdracht naast de klankkaart hoort erbij. Die laat je dus aan de klank/letter zitten 

Verstop of leg de klankkaartjes op strategische plekken in de tuin of buurt.  Begin met de p. Daarna staat in iedere opdracht welke klank/letter daarna gezocht moet worden. Het is het leukst als je er echt een tocht/ wandelingetje van maakt.
De kinderen mogen ook andere klanken zien, voordat ze de klank die ze zoeken, vinden. Ook daarmee leer je het verschil tussen de klanken en letters immers goed kennen.  

Heb je de letter/klank die je zoekt gevonden? Dan voert iedereen de opdracht uit en pas daarna zoek je weer naar de volgende klank. Probeer de klank die je zoekt vaak, tijdens het zoeken, fonetisch te zeggen. 

Wij wensen jullie heel veel plezier!

Download hier de klankentocht:

klankentocht jongste kleuters (4 klanken)

klankentocht (10 klanken)