Natte klanken!

Lekker naar buiten en terwijl je allerlei belangrijke dingen leert, heerlijk met water spelen. Klinkt goed? Pak dan snel je waterpistool of een klein waterflesje. Een flesje met een drink/spuitdopje is extra fijn, maar niet noodzakelijk. Natuurlijk vul je dit flesje met water en dan ga je buiten, op te tegels, lekker klanken/letters schrijven met water. Bedenk eerst samen welke klank je wilt gebruiken. Die klank zeg je natuurlijk een paar (fonetisch) hardop. Dan bespreek je welke letter bij deze klank hoort. Hoe ziet die er nog maar uit?  Dan ga je schrijven! Begin met het langste stokje, van boven naar beneden en daarna doe je de boogjes. Het is heel knap als je de letter kunt schrijven zonder dat het water stopt met stromen.

Moeilijk he? Maar je leert heel goed hoe de letter eruit ziet én je moet tegelijkertijd bewegen en zorgen dat niet alle water uit je flesje loopt. Die letter vergeet je vast niet meer!   

Dit spelletje kun je natuurlijk zo vaak je wilt spelen!  Als je niet meer dan drie letters per keer schrijft blijft het leuk én leerzaam.

Veel plezier!