Bingo!

Hartstikke gezellig én leerzaam, zo’n spelletje bingo!  Voor een echte klankenbingo hebben we hier alles voor jullie klaargezet. Kwestie van uitprinten, alle klanken op de verzamelbladen uitknippen en spelen maar! Speel je met alleen hele jonge kleuters, dan is het misschien leuker om alleen de bladen voor jonge kleuters te gebruiken. Op deze bladen staan alleen de medeklinkers. Die worden vaak als eerste op school behandeld en zijn dus ook voor de kleinsten te herkennen.  Voor de oudere kleuters zijn gemengde bingo-kaarten. Hier staan ook de klinkers op.  Iedereen kan dus meedoen. 

Nog even een paar speltips/regels:

  • Het is (zeker de eerste keer dat je het speelt) goed om eerst de bingokaart samen te bekijken. Welke klanken staan er op. Ken je ze allemaal? Hoe klinken ze nog maar en weet je ook nog de kenmerken? Hiervoor kun je ook samen de klankfilmpjes gebruiken.
  • De klanknoemer trekt een uitgeknipt klankkaartje uit een schaal en zegt de klank altijd fonetisch. Laat het getrokken klankkaartje altijd goed aan de spelers zien.
  • Het is leuk en leerzaam om (met de oudere kleuters) te wisselen van klanknoemer.
  • En ja… ook hier is een volle kaart natuurlijk bingo! 

 

 

 

Voor de jongste kleuters:

Bingoklanken verzamelblad jongste kleuters

Bingokaart_1
Bingokaart_2

Voor de oudere kleuters

Bingoklanken verzamelblad gemengd

Bingokaart_6
Bingokaart_7
Bingokaart_8